Dansk Folkeparti: Glem alt om salg af sommerhuse til tyskere!

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, Tørring, skyder forslag fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ned, inden det overhovedet er fremsat.

Den nye regering vil køre en forsøgsordning, hvor udlændinge får lov til at købe sommerhuse i Danmark. Det fortalte TV SYD tirsdag aften - men det kan regeringen godt glemme, siger DF's erhvervsordfører Hans Kristian Skibby,  der er valgt i Horsens-kredsen.

Regeringen mangler 37 mandater til den sag, så det forslag kan de lige så godt pakke dybt ned i skuffen igen, siger erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, til TV SYD i en reaktion på indslaget.

- Det kan regeringen godt glemme alt om, og det har jeg også meddelt den nye erhvervsminister i sidste uge. Jeg benyttede mig af klar tale, som ikke var til at misforstå.

- Vi har en fremragende sommerhusregel, som igennem årtier har sikret, at også de familier med jævne indtægter har råd til at investere i et fritidshus her i Danmark. Hvis regeringen vitterligt kom igennem med et sådan forslag, så ville det medføre meget høje prisstigninger, og efterfølgende ville mange nye tyske og norske sommerhusejere trække boligerne af udlejningsmarkedet, og vi ville tabe store turistindtægter og opleve tomme huse det meste af året, siger Hans Kristian Skibby. 

 

Sådan som reglerne er skruet sammen nu, skal der en særlig tilladelse til fra Justitsministeriet, for at udlændinge kan få lov til at købe sommerhuse i Danmark. Det skyldes, at Danmark ved indtrædelsen i det daværende EF fik lov til at beholde sine særregler på området om køb af ejendomme, der ikke er helårsboliger.