De elsker at være på pigelejr

610 gymnastikpiger er i dag samlet til 24 timers intens idrætslejr i Vejen. Interessen har været så stor, at der er 75 på venteliste.

610 gymnastikpiger er i dag samlet til 24 timers intens idrætslejr i Vejen. Interessen har været så stor, at der er 75 på venteliste til det meget populære arrangement, som er blevet en fast tradition i området.

 

quote

Jeg synes bare, det er en megafed weekend

Julie Uhre, 12 år, Vejen

 

12-årige Julie Uhre er med på pigelejren for sjette og sidste gang i år. Lejren er nemlig for piger fra første til sjette klasse, og de får ikke tid til at kede sig 

- Vi laver en masse sjove aktiviteter, og så om aftenen er der disko, og så hygger vi os bare med vennerne, fortæller Julie Uhre. 

Da TV SYD lægger vejen forbi, er der rytmisk gymnastik for Julies hold, som er en blanding af piger fra forskellige byer og i forskellige aldre. 

- Vi er jo delt op på de her moduler, og så er man jo sammen med nogle andre byer, og så kan man godt komme til at snakke med nogen af dem, siger en glad gymnastikpige. 

quote

pigerne der er her, de er som regel med fra første til sjette klasse, og når de ikke kan være gymnast længere, så bliver de frivillig hjælpetræner, og når man ikke kan det mere, så melder man sig til udvalget, for så er man sikker på at komme med hvert år.

Solveig Uhre, mor og arrangør, DGI Sydvest

Og netop det sociale aspekt er det, der har gjort pigelejren så populær, mener Julies mor, Solveig Uhre, som sidder med i arrangørgruppen.

- Det er en begivenhed, man venter på, og pigerne, der er her,  er som regel med fra første til sjette klasse, og når de ikke kan være gymnast længere, så bliver de frivillig hjælpetræner, og når man ikke kan det mere, så melder man sig til udvalget, for så er man sikker på at komme med hvert år.

Efter gymnastik står den på fodboldfitness, en udfordring for gymnastikpigerne. Og det der med at prøve noget nyt, er der et klart formål med.

- Det kan vise dem, at der er rigtig mange andre forskellige sportsgrene, så de får lov at prøve noget nyt. Heroppe får de øjnene op for fodbolden, og måske er det noget de får lyst til at prøve. De får øjnene op for, hvad deres venner laver, og de får forståelse for, hvad det er, de bruger deres tid på, siger Solveig Uhre.

Uanset om den står på springgymnastik, om der skal leges med redskaber eller sparkes til bolde, så er Julie Uhre klar.  

- Jeg synes bare, det er en megafed weekend. 

Men 24 timer med fuld knald på kan også godt mærkes i kroppen bagefter. 

- Det er først, når man går i seng, man er meget træt. Ellers så fyrer man den bare af, siger Julie Uhre.