Her i det sønderjyske er vi vældig inspireret af det tyske køkken, når vi laver mad. Vi spiser f.eks. 30 procent mere kål og pølser end resten af landet.
I Kvickly Sønderborg er man endda gået så vidt, at man har ansat en pølsemager i slagterafdelingen. Og selvom der er stor efterspørgsel på pølser hele året rundt, tyder det på, at ekstra mange skal have have en bid pølse nytårsaften. Alene i Kvickly Sønderborg er der nemlig lavet over 5000 kålpølser i denne uge.
Men det er altså ikke kålpølsen, der er favoritten blandt butikkens kunder.
- Det er ringridderpølsen. Den har en lidt længere sæson end kålpølsen, så derved får vi også et lidt større salg på den, siger varehuschef i Kvickly Sønderborg,Torben Callesen.
Men sønderjyderne sætter også gerne tænderne i pomfritter, schnitzler og ikke mindst småkager.
- Myten om det sønderjyske kagebord er faktisk god nok. Når vi ser på, hvor mange småkager der spises i Sønderjylland, ligger vi faktisk 50 procent over resten af Danmark, siger til TV SYD.