TV der bevæger dig

Den bedste vinhøst i mands minde

Året 2016 bliver det bedste danske vinår nogensinde. For første gang skal Skærsøgaard ikke tilsætte sukker til deres vin. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Året 2016 bliver det bedste danske vinår nogensinde. For første gang skal Skærsøgaard ikke tilsætte sukker til deres vin. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Året 2016 bliver det bedste danske vinår nogensinde. For første gang skal Skærsøgaard ikke tilsætte sukker til deres vin. Foto: Tais Tullin, TV SYD

00:41

Vinbonde på Skærsøgaard, Sven Moesgaard, forklarer om årets fine høst. Video: Tais Tullin, TV SYD

1 af 4

Torsdag formiddag blev druerne plukket på Skærsøgaard Vin, som er Danmarks største kommercielle vingård. Og forventningerne er høje til årets høst, som er den bedste nogensinde.

55 tjenere og vintjenere fra hele Danmark mødte torsdag formmiddag op på Skærsøgaard Vin, der er Danmarks største kommercielle vingård, for at deltage i høsten af både blå og hvide druer. 

Den varme september har gjort undervæker ved druernes sukkerindhold og er den bedste vinhøst nogensinde.

Vi kan lave en rødvin og en hvidvin uden at tilsætte sukker for at øge alkoholindholdet, og det er noget der er helt usædvanligt.

Sven Moesgaard, vinbonde, Skærsøgaard

- Vi kan lave en rødvin og en hvidvin uden at tilsætte sukker for at øge alkoholindholdet, og det er helt usædvanligt, fortæller vinbonde på Skærsøgaard, Sven Moesgaard, til TV SYD. 

00:41

Vinbonde på Skærsøgaard, Sven Moesgaard, forklarer om årets fine høst. Video: Tais Tullin, TV SYD

Luk video

 

Året 2016 bliver det bedste danske vinår nogensinde. For første gang skal Skærsøgaard ikke tilsætte sukker til deres vin. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Sukkerindholdet er så højt at alkoholprocenten i årets hvidvin bliver hele 14 procent. Det er lige så gode procenter som Sydeuropæiske vine, og betyder Skærsøgaard for første gang ikke skal tilsætte sukker til vinen.

Året 2016 bliver det bedste danske vinår nogensinde. For første gang skal Skærsøgaard ikke tilsætte sukker til deres vin. Foto: Tais Tullin, TV SYD