Det er nemmere at få arbejdskraft fra Indien end Danmark

Virksomheden Polytech, der laver komponenter til vindmølle- og offshoreindustrien, mangler lige nu ingeniører, smede og elektrikere. Men arbejdskraften kan ikke findes lokalt, og folk gider heller ikke flytte efter det.

Virksomheden Polytech i Bramming kunne på stående fod ansætte ti mand. De mangler både ingeniører, smede og elektrikere.

Men arbejdskraften kan ikke findes, ikke lokalt, og ingen gider åbenbart at flytte til området. - Det gælder både akademikere og faglærte. 

quote

Det er da irriterende, at vi ikke har den medarbejderskare der skal til for at løse vores kunders opgaver

Mads Kirkegaard, direktør, Polytech, Bramming

- Det er da irriterende, at vi ikke har den medarbejderskare, der skal til for at løse vores kunders opgaver. Det er pænt frustrerende, fortæller direktør Mads Kirkegaard.

Derfor havde Polytech i dag besøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) for at fortælle om deres udfordringer. En udfordring der også ærger ministeren.

- Det er brandærgerligt, fordi det er helt afgørende, at vores virksomheder har mulighed for at udvikle sig. Det, at de får ansat de rigtige, gør også Danmark rigere, siger Troels Lund Poulsen.

Han kan heller ikke forstå, at folk ikke er villige til at flytte efter et arbejde.

quote

Vi har ikke brug for, at virksomhederne skal flytte til de store byer.  Vi har tværtimod brug for, at medarbejdere kommer fra de store byer og ud i de områder i Danmark

Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister, Venstre

- Vi har ikke brug for, at virksomhederne skal flytte til de store byer.  Vi har tværtimod brug for, at medarbejdere kommer fra de store byer og ud i de områder i Danmark, hvor der er mangel på arbejdskraft, siger beskæftigelsesministeren.

Derfor brugte direktøren og ministeren det timelange besøg på at diskutere, hvad de i fællesskab kan gøre for at lokke flere til området.

Hvis ikke problemerne bliver løst i fremtiden, så kan det i sidste ende betyde, at arbejdspladserne ryger til udlandet, siger direktør Mads Kirkegaard.

- Jeg tror, at næste skridt bliver et satellitkontor i udlandet, slutter Polytechs direktør.