Det mener de syd- og sønderjyske politikere om resultatet

Torsdagens klare nej splitter politikerne, der er valgt i TV SYDs sendeområde.

Dagen efter valget har de syd- og sønderjyske politikere travlt med at kommentere på det overbevisende nej. Her er et udpluk af kommentarerne til TV SYD.

- Det er ærgerligt, at vi siger nej i Sønderjylland. Mange har familie over grænsen, og vi handler med Tyskland. Vi havde chancen for at gøre livet nemmere for dem. Det har vi desværre sagt nej til, siger Lotte Rod (R) til TV SYD.

Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti er selvsagt af en anden mening:

- Der blev sendt et meget klart signal fra vælgerne i går om, at de ønsker mere Danmark og mindre EU. Det gør mig enormt glad.

Venstre er derimod ikke henrykte over resultatet.

- Alene det, at der kommer flygtninge op ad motorvejen, det skaber nogle billeder hos syd- og sønderjyderne, som har fået dem til at sætte krydset ved nej. Det var ikke det vi stemte om, men mange gange er det hverdagsoplevelser, der bider sig fast, siger Anni Matthiesen (V) til TV SYD.

Partifællen, Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby ærgrer sig også over resultatet:

- Nu er virkeligheden, at de andre EU-lande skal acceptere, hvis Danmark fortsat skal være en del af Europol. Jeg tror, at det påvirker syd- og sønderjyderne, at der ikke er styr på de ydre grænser.

Socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen havde håbet på et andet resultat, men respekterer udfaldet:

- Danskerne har talt. Og de har talt klart og tydeligt. Det resultat skal vi tage til efterretning. Nu handler det om at bygge bro og skabe et kompromis om Danmarks stilling i EU og Europol, skriver han blandt andet i en mail til TV SYD.