Det skal være nemmere at låne penge på landet

SF og Dansk Byggeri går sammen og foreslår et nyt finansieringinstitut, der med tilskud fra staten skal gøre det muligt at låne penge i landdistrikterne.

Borgere og virksomheder, der vil bosætte sig i landdistrikterne, får afslag på afslag i bankerne, når de gerne ville låne penge.  Det har SF og Dansk Byggeri en helt konkret løsning på. De vil have et finansieringsinstitut, der kan give statslige tilskud til lån i landdisttikterne. 

Det skriver JyskeVestkysten. 

I Esbjerg stemmer Enhedslistens landdistriktsordfører, Henning Hyllested, for idéen. 

- Uden at kende forslaget i detaljer, så ligger det ikke langt fra vores egen tankegang. Vi har hele tiden sagt, at staten burde gå ind i at sikre lånemulighederne til små virksomheder og folk i landdistrikterne, siger han til JydskeVestkysten. 

Men han påpeger også, at det vil være dyrere for borgere og virksomheder at låne i et sådant institut, fordi det er staten, der tager lånene med størst risiko fra bankerne. 

Også Troels Ravn (S) fra Vejen, der er medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer ser på forslaget med positive øjne. 

- Vi er i en situation, hvor vi ikke bare kan skyde alt ned - for det skal være nemmere at finansiere sit huskøb eller sin virksomhed i landdistrikterne, siger han til JydskeVestkysten.