Politiet kan først undersøge brændt hal på mandag

Resterne af Petersmindehallen brænder stadig. Derfor kan politiets teknikere endnu ikke komme i gang med at undersøge brandstedet, som de havde håbet kunne begynde torsdag.

Brandvæsenet har hældt tonsvis af vand og brandhæmmende skum ud over brandtomten ved Petersmindehallen i Vejle, som brændte natten til mandag.

quote

Det er simpelthen for varmt til oprydningsarbejdet kan begynde.

Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Men det er endnu ikke nok, det gløder og ulmer nemlig fortsat på brandstedet torsdag morgen, hvor politiet ellers havde håbet at kunne begynde arbejdet med at undersøge stedet for at finde en brandårsag.

 - Det er simpelthen for varmt til oprydningsarbejdet kan begynde og dermed for farligt for vores folk at bevæge sig ind i området, når det stadig brænder. Men jeg håber, at undersøgelserne vil kunne begynde på mandag, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Carsten Thostrup, til TV SYD. 

Udsættelsen betyder ikke noget for chancerne for at finde stedet, hvor branden er startet.

- Der er mange ting, som skal flyttes for, at vi kan komme til. Det er ikke lige noget, man klarer med en kost og en skovl, siger Carsten Thostrup til TV SYD.

Brandvæsenet har været varsomme med at sprøjte for meget vand på. Der ligger undervisningslokaler i kælderen under den kollapsede idrætshal med udstyr, som måske kan reddes. Også eventuelle spor kan blive ødelagt af vand.

Torsdag formiddag var brandfolk stadig i gang med efterslukningen. Og der kommer stadig meget røg fra kælderregionen, hvor ilden blusser op af og til.