Disse kommuner har sjusket med CPR-numre og personlige oplysninger

De seneste år har TV SYD fortalt fem historier om syd- og sønderjyder, der har fået deres CPR-numre eller personlige oplysninger udleveret til den forkerte.

CPR-numre, personlige oplysninger og journaler. Det er nogle af de ting, som syd- og sønderjyske kommuner af og til kommer at udlevere til forkerte personer. 

Tirsdag aften fortalte TV SYD, at Haderslev Kommune ved en fejl havde sendt 298 cpr-numre til en person, der havde bedt om aktindsigt i nogle dokumenter. Haderslev er ikke den eneste kommune, der har sjusket med håndteringen af CPR-numre de seneste år. Her er et overblik over de seneste sager, hvor syd- og sønderjyske kommuner har udleveret eller gjort CPR-numre offentligt tilgængeligt.

Haderslev sjusker med 298 cpr-numre, 10. januar, 2017

Senest er sagen om Haderslev Kommune, der sendte en liste med 298 CPR-numre til en borger.

- Vores CPR-numre ligger og sejler rundt i fædrelandet. Det er jeg godt nok sur over, sagde Jimmy Nielsen, hvis CPR-nummer var sendt til en fremmed borger.

Willy Feddersen, kommunaldirektør forklarede i går, at det var en menneskelig fejl.  

- Der skete det, at vi desværre kom til at sende en flettefil med ud til borgeren. Dokumentet, som indeholdt de mange cpr-numre, skulle have været lukket, men var ved en fejl noteret som åbent, og derfor røg det med i forbindelse med aktindsigten, sagde Willy Feddersen til TV SYD.

Tønder Kommune sender personlige oplysninger til forkert kvinde, 25. november, 2016

Mette Christensen modtog nogle dokumenter fra Tønder Kommune. Problemet var bare, at dokumenterne indeholdt personlige oplysninger om en anden kvinde.

- Jeg synes det er ubehageligt. Det er den der mistillid, om der står personfølsomme oplysninger om mig hos nogen, siger Mette Christensen til TV SYD.

- Et meget stort arbejdspres i de kommunale forvaltninger eller mangelfuld introduktion til opgaven, uanset hvem der udfører den, løs forklaringen dengang fra Anne Jørgensen, Socialrådgivernes formand i Region Syddanmark

Vejle Kommune sender sygejournal til en forkert person, 24. november, 2016

Camilla Gaudesen havde søgt om aktindsigt i sin egen sygejournal, men i stedet modtog hun en anden mands journal.

- Den person, der har fået de her papirer, kender mig bedre end mange af mine venner måske gør, sagde Kenneth Jespersen, ejermanden til den sygejournal, som Camilla havde modtaget.

- Det er dybt uheldigt, der kommer forkerte oplysninger ud til en borger. Det er sådan en fejl, der bare ikke må ske, sagde Birgit Thorup, arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune.

Datatilsynet kritiserer: I sjusker med personlige oplysninger, 23. november, 2016

Vejle Kommune modtog den hårdeste kritik fra Datatilsynet, fordi de ikke overholdt persondataloven.

- Kritikken er delvist berettiget, og vi tager kritikken til efterretning og handler på det. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at gøre det bedre, sagde Arne Sigtenbjerggaard (V), borgmester, Vejle Kommune, til TV SYD.

Også Vejen og Horsens modtog kritik fra Datatilsynet

Region Syddanmark lægger 69 CPR-numre på deres hjemmeside, 2. februar, 2013

En menneskelig fejl tilbage i 2013 gjorde, at Region Syddanmark lagde 69 kræftpatienters personlige oplysninger og CPR-numre ud på deres egen hjemmeside. Alle oplysningerne lå offentligt tilgængeligt, men blev opdaget henover en weekend. Fejlen fik Region Syddanmark til at skærpe sin IT-sikkerhed.

- Når personfølsomme oplysninger havner på internettet, skyldes det som regel en menneskelig. Men vi skal gøre alt for at undgå det, og som første skridt beder vi nu vores it-leverandører om at udvikle nogle sikkerhedssystemer, som skal forhindre fejl, sagde Mikkel Hemmingsen, regionsdirektør i Region Syddanmark, dengang.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.