DNA-mærkning gør Povl Christensen tryg

Povl Christensen er ikke længere utryg ved at tage væk fra sit hus, efter han er begyndt at DNA-mærke sine værdier.

Et boligområde i Sønderborg har i mange år været plaget af indbrud. Ifølge en af områdets beboere var hele fire ud af fem huse på hans vej blevet besøgt af tyveknægte indenfor ganske kort tid. Og det gjorde beboerne i området utrygge.

- Det var næsten hver anden dag, man var ude at gå med hunden, at man mødte nogen, der fortalte, at så havde de haft indbrud her og der. Det var meget frustrerende, siger Povl Christensen til TV SYD.

Povl Christensen har også selv haft indbrud i sit hus. Det var en meget ubehagelig oplevelse for ham og hans kone. Tyvene havde endevendt hele huset og taget mange værdifulde ting med sig.

- De rendte med både min og min kones bærbare dengang, som vi var meget glade for, og som vi havde en masse ting på. For eksempel billeder og så videre, siger Povl Christensen til TV SYD.

Men efter at Povl Christensen – og 89 andre familier i området – i 2014 sagde ja til at være med i et forsøg med DNA-mærkning, er antallet af indbrud faldet markant. Og Povl Christensen føler sig meget mere tryg, når han forlader sit hus.

- Jeg tror på, at DNA-mærkningen har en præventiv virkning. Hvis der står en skummel person ude på gaden og kan se, at jeg har DNA-mærket mine ting – og at naboen ikke har mærket – så er der stor sandsynlighed for, at han vælger naboen i stedet for mig, siger Povl Christensen til TV SYD.

Povl Christensen har mærket alle sine værdier med den usynlige DNA-væske – både computer, spejlreflekskamera og mobiltelefon. Derudover overvejer han også at mærke ting, som bare har affektionsværdi – for eksempel hans kones blæseinstrument fra Australien. Han fortryder ikke, at han sagde ja til prøve DNA-mærkning, og har tænkt sig at fortsætte med det langt ud i fremtiden.

- Vi fortsætter ufortrødent, og jeg anbefaler det alt det, jeg kan, for det er nok måden at gøre det på, siger Povl Christensen til TV SYD.