Dømt for bedrageri: Snød købere af telefoner

En erfaren bedrager på nettet blev idømt otte måneders fængsel ved Retten i Kolding. Han snød købere med mobiltelefoner, som ikke fandtes.

En 47-årig mand fra Svendborg blev idømt otte måneders fængsel for ca. 25 tilfælde af internet-bedrageri.

- Strafudmålingen tager hensyn til, at den 47-årige flere gange er dømt for lignende bedragerier, siger anklager Jesper Rubow fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Den 47-årig skal afsone fem måneders fængsel, mens de sidste tre gøres betinget. Ud over fængselsstraffen skal den dømte betale erstatning til de mange, han har snydt.  Han modtog dommen.

Jesper Rubow fortæller:

- Bedragerierne foregik typisk via nettet, hvor den 47-årige udgav sig for at ville sælge telefoner. Han fik køberne til at forudbetale en del af købsprisen, men herefter ’glemte’ den 47-årige så at sende telefonerne til køberne.

Bedrageren  brugte bl.a. Gul og Gratis og Den Blå Avis til at annoncere med billige telefoner.

- Det er beklagende let at snyde folk på den måde. Men når der betales via nettet, efterlader man jo et betalingsspor, som politiet kan følge, siger anklageren til TV SYD.

Sagen mod den 47-årige har ikke sammenhæng med en anden svindelsag, som TV SYD for nylig har omtalt.

Foruden bedrageriet med telefoner blev den 47-årig dømt for at have lejet samme lejlighed ud to gange. Og for tyveri af en tandbørste…

- Den har nok ikke vejet så tungt i strafudmålingen, siger Jesper Rubow til TV SYD.