Dommer-portræt: Fannik helt ind i sjælen

Christel Seyfarth er en af dommerne i Den Store strikkedyst. Hvem er egentlig denne 59-årige fannik?

Christel Seyfarth er kendt i en bredere offentlighed som en af dommerne i Den Store strikkedyst. Lige fra første program har hun venlig men præcist skilt skidt fra kanel i strikkekonkurrencen. Dette er et portræt af den 59-årige fannik – der også er kvinden bag Fanø´s strikkefestival.

En 13 minutter lang TV-Syd reportage giver noget af svaret om en kvinde, der er født og opvokset på Fanø - været ude i den store verden og vendt tilbage til fødeøen.

- Det er bare mig…..jeg elsker den her ø, fortæller hun.

I 2015 blev Christel Seyfarth kåret som årets ildsjæl og iværksætter i Danmark af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Og ild, det er der stadig i Christel Seyfarth. Det går over stok og sten i TV-Syd-reportagen, som følger hende på årets travleste dag – tordagen før Strikkefestivalen.

 

quote

Jeg elsker den her ø

Christel Seyfarth om sin fødeø Fanø

 

- Jeg spiser ingenting fra torsdag til søndag aften under Strikkefestivalen – men det gør nu ingenting, siger hun med et glimt i øjet.

I reportagen får vi et indblik i en travl forretningskvindes liv, hvor humor og livsglæde hele tiden er lige under overfladen. Og så har Christel Seyfarth nærmest med kvindelist hjulpet med til at turismen i disse år blomstrer på Fanø.

- Vi ved jo godt, det er kvinderne der bestemmer, hvor vi skal hen på ferie og det er jo dem der kommer til Strikkefestivalen, slutter hun med et grin.

 

Vi følger kvinden bag strikkefestivalen på Fanø, Christel Seyfarth, i de tre travleste timer på året.: Timerne før den årlige strikkefestival åbner.