Dramatisk speedway-aften i Vojens sender Danmark på overarbejde

36 point var lørdag aften ikke nok til at sende det danske landshold direkte til årets Hold VM-finale i Manchester.

På en dramatisk aften for øjnene af op mod 6.000 tilskuere  på et solbeskinnet Vojens Speedway Center, tabte Danmark til ærke-rivalerne fra Polen, som scorede 39 point og dermed er finaleklar sammen med værts-nationen Storbritannien.
En punktering på forhjulet kostede dyrt for Kenneth Bjerre i heat 9, ligesom et styrt fra Ebjerg-køreren Niels. Kr. Iversen og en senere udelukkelse af Michael Jepsen Jensen fra Grindsted, gjorde at danskerne for det meste haltede bagefter polakkerne.

I slutningen af matchen vendte heldet -og dommertækken -  en smule og før de to sidste heats havde danskerne muligheden for at afgøre tingene selv, men det stærke polske landshold svarede igen med en heatsejr og en 2. plads og de fem point var nok i den sidste ende.

Danmark skal nu køre Race Off fredag aften i Manchester, sammen med russerne og nummer to og tre fra tirsdagens møde i Vestervik mellem Sverige, Australien, USA og Tyskland.

Kun vinderen blandt de fire lande i raceoff kommer med i finalen.

Danmark var uden en ferieramt Nicki Pedersen, mens Peter Kildemand heller ikke kunne være med på grund af en skade. Landstræner Hans Nielsen vil på mandag melde ud, om han foretager ændringer på holdet til raceoff.