DSB: Bumletog er en forbedring

Borgmestrene i Esbjerg og Aarhus rasede over, at DSB sætter bumletog ind mellem de to byer. Men DSB forsvarer beslutningen: Tog-betjeningen af Esbjerg bliver kraftigt forbedret.

DSB har beslutteet at indsætte de gamle MR-tog mellem Esbjerg og Århus fra december på de afgange, hvor ruten betjenes af de såkaldte regionaltog. Det betyder, at rejsetiden forlænges med ca. tyve minutter - og kørekomforten bliver lavere.

Men da DSB samtidig indsætter fire lyntog mere mellem Esbjerg og København, betyder det, at pendlerne til og fra Aarhus alligevel kan kommere frem og tilbage med IC3-kvalitetet - og endda spare et minut.

Skal skifte

Det betyder bare, at de rejsende skal skifte en gang i Middelfart eller Esbjerg, men skiftet indhentes af IC3-togene større hastighed.

Historien om, at DSB indsætte de såkaldte bumletog igen, gav protester mandag. Både borgmesteren i Århus og hans esbjergensiske kollega, Johnny Søtrup, raser mod beslutningen.

DSB har overfor TV SYD dokumenteret, at ændringerne vil berøre 112 passagerer, som dagligt kører mellem Esbjerg og Aarhus. Til gengæld får de over 300 passagerer, som dagligt kører til og fra København, fire afgange mere hver dag.

Er protester det rene klynk?

TV SYD kan dokumentere, at pendlerne til Aarhus ikke kommer senere på arbejde eller universitetet. IC3-togene kører godt nok et kvarter tidligere - men efter Rejseplanen er rejsetiden et minut kortere...

TV SYD spørger Esbjergs borgmester, om hans protester ikke er det rene klynk?