Duelort lukker bro

Due-lort, vejstøv og andet skidt stopper for, at regnvand kan løbe ud af klapkældrene i Kong Chr. X's Bro i Sønderborg, som nu skal gøres ren.

Derfor skal de nu renses, og det betyder spærring af broen natten til fredag den 1. juli

Duer gør livet lidt surt for ejeren af Kong Chr. X's Bro i Sønderborg - Sønderborg Kommune. Dels ætser deres efterladenskaber broens maling, dels skyller regnvand de samme efterladenskaber ind i broens klapkældre, som er det sted, hvor de 250 tons tunge kontravægte sænkes ned, når broen åbner.

Fra klapkældrene er der afløb, men de stopper ind imellem til på grund af de store mængder snavs. Der kommer også en del snavs i form af småsten mm., som falder fra broklappernes vejbaner og ned i klapkældrene, når klapperne åbnes. Det fortæller Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Rensningen betyder, at broen lukkes for kørende trafik, og det sker natten mellem torsdag den 30. juni og fredag den 1. juli - fra klokken 22 til 06.

Bilister henvises til Alssundbroen, mens der indsættes en bus, som sørger for, at fodgængere og cyklister kan krydse Alssund via selvsamme bro.