Efter rekordvarm martsfredag: Sådan bliver weekendvejret

Fredag den 31. marts 2017 blev den varmeste martsdag i 27 år, men varmen aftager i weekenden.

Selvom fredagen var helt sommerlig i det syd- og sønderjyske, og sommerstemningen så småt begyndte at brede sig, så kan man godt vente lidt endnu med at finde shorts og t-shirts frem. Weekenden bliver nemlig ikke helt så lun som ugens sidste hverdag.

Lørdag bliver det tørt og skyet – og periodevis kan man forvente at se solen. Det giver temperaturer op mellem 10 og 15 grader i dagtimerne og ned til omkring 5 grader i aften- og nattetimerne. Om aftenen og natten vil det være mest skyet og med regn af og til.

Søndag starter dagen ifølge DMI med lidt regn, men ellers mest tørt med lidt sol de fleste steder. Også her vil temperaturerne være op mellem 10 og 15 grader. Aftenen og natten vil være tør og klar med temperaturer mellem 2 og 5 grader.

Fredag blev, som skrevet, en historisk varm martsdag. Temperaturen toppede i Karup sidst på eftermiddagen, hvor der blev målt 21,5 grader. Store Jyndevad i Sønderjylland var det varmeste sted i Syd- og Sønderjylland. Her nåede temperaturen op på 21,3 grader.

Det er kun fjerde gang siden temperaturmålingerne startede i 1874, at termometeret har rundet 21 grader i marts måned.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.