Efter tragisk folketingsvalg forsøger de unge sig nu

Efter mange år uden en ungdomsforening er Konservativ Ungdom igen en realitet i Haderslev.

Onsdag aften genopstod Haderslev Konservativ Ungdom.

Den nyvalgte bestyrelse fortæller, at den er klar til at trække i arbejdstøjet og sætte sit præg på den ungdomspolitiske scene i det sønderjyske.

quote

Vi har i mange år arbejdet på at få en lokalforening her i kommunen, og nu er det endelig lykkedes.

Anders Lihl Bennetsen, fmd., KU Haderslev

- Vi har i mange år arbejdet på at få en lokalforening her i kommunen, og nu er det endelig lykkedes. Jeg går til opgaven som nyvalgt formand med stor ydmyghed. Det er trods alt Poul Schlüters sko, der skal fyldes ud, fortæller den nyvalgte ungdomsformand 22-årige Anders Lihl Bennetsen til TV SYD. Han stiller også op til Haderslev byråd ved det kommende kommunalvalg.

I følge Anders Lihl Bennetsen oplever både Det Konservative Folkeparti og ungdomsforeningen fremgang på landsplan. 

- Den interesse vil vi gerne udnytte både i forbindelse med det kommende kommunalvalg, men også for at promovere partiet, fortæller den nyvalgte ungdomsformand.

Ved Folketingsvalget i 2015 led Det Konservative Folkeparti stort nederlag - det værste valg i 100 år, har partiformand Søren Pape Poulsen udtalt. Partiet fik på landsplan kun 3,4 procent af stemmerne, hvilket gav seks pladser i Folketinget.

I Syd- og Sønderjylland røg det eneste Konservative Folkepartimedlem, Mike Legarth, ud ved valget i 2015, og der er pt. ingen valgte MF for partiet her fra området.