Politiet efterlyser Guy Fawkes og klovnerøver

To røvere benyttede tirsdag lejligheden til at klæde sig ud, før de røvede en Netto i Brædstrup. Nu er de efterlyst.

Sydøstjyllands Politi efterlyser to maskerede røvere. Og for en gangs skyld havde røverne ikke elefanthuer på, men fastelavnsmasker.

Den ene røver var iført en Guy Fawkes-maske. Den samme maske som hackergruppen Anonymous bruger som en slags varemærke. Den anden røver var en klovn. I bogstaveligste forstand. Han havde nemlig taget en klovnemaske på.

De to gerningsmænd ankom til Netto på Søndergade 60 i Brædstrup lidt før kl. 22.00 tirsdag aften.

Her forsøgte de at tvinge butikkens personale til at åbne boksen, men uden held. Boksen er nemlig udstyret med en tidsindstillet lås, så de to røvere måtte stille sig tilfreds med nogle få tusinde kroner fra butikkens kasseapperat.

Efter røveriet flygtede gerningsmændene til fods mod nordvest ad Søndergade.

De to mænd beskrives som mellem 25-30 år, og de talte engelsk med hinanden. Den ene var mellem 160-170 cm høj, almindelig af bygning og iført en hvid klovnemaske med rød mund. Han var mørk i huden, og udover klovnemasken havde han en sort dynejakke, lyse joggingbukser og røde converse-sko med hvide snuder og hvide snørebånd på. 

Den anden gerningsmand var mellem 170-180 cm høj og almindelig af bygning. Udover en Guy Fawkes-maske havde hyan en grågrøn hættetrøje på, blågrå Hummel træningsbukser, hvide handsker og lysegrå sko med hvid sål. Han var muligvis bevæbnet med en pistol og havde en gul plastikpose med.

Sydøstjyllands Politi vil gerne i kontakt med folk, der har set noget eller ved noget om sagen.