Efterskole-band får kæmpe-oplevelse

Fem elever fra Vestbirk Musik- & Sportsefterskole har kvalificeret sig til en kæmpe-oplevelse om et år. De har vundet retten til at give koncert på SPOT Festival i Århus.

I disse dage er de fem til deres afsluttende eksamen på efterskolen - og derefter drager de hver til sit gymnasium.

Men geografien skal ikke splitte det talentfulde band, som kalder sig Orange Extended. 

Har flere jobs

Bandet har allerede flere jobs i kalenderen efter sommerferien. Orange Extended skal bl.a. deltage i en konkurrence om at blive opvarmning til Carpark North.

Orkestret, som spiller funk-rock, består af Niels Ravn Holm (sang, Keyboard), Rasmus Waagø Jacobsen (guitar), Adam Peleg (guitar), Andreas  Hjertensgaard (bas) og Magnus Lynge Sørensen (trommer).

Vandt over 45 bands

Midt i eksamenslæsningen fik de nyheden om, at de var inviteret til SPOT-festivalen i Århus næste år. Det skete efter en konkurrence med 45 efterskole-band ved Aftryk-festivalen i Bælum  for en måned siden.

Når opholdet i Vestbirk er slut skal Niels Ravn Holm fortsætte på gymnasiet i Esbjerg og Magnus Lynge Sørensen begynder på Tørring Gymnasium. De tre andre skal videre til gymnasier i Viborg, Århus og Grenå.

Mødes i Viborg

Men de fortsætter med at mødes i Viborg.

- Vi kan låne et musiklokale på den skole, hvor min mor arbejder, og de honorarer, vi får for at spille bl.a. på Gyngen, skal dække transporten til Viborg, siger Andreas Hjertensgaard.

Musikprofil

Forstander Jesper Rixen, Vestbirk Musik- & Sportsefterskole glæder sig over succesen, der er med til at understrege skolens musikprofil.

- Vi lægger stor vægt på både musik og sport. Og det er selvfølgelig flot og desuden meget fortjent, når bandet vinder en så stor konkurrence, siger han.

Foruden Orange Extended havde efterskolen to andre bands med i konkurrencen for efterskoler.