Efterskole jubler efter finaleplads

Mandag aften vandt Frøslevlejrens Efterskole den anden semifinale i TV SYDs Counter Strike turnering. Dermed er de klar til den store finale.

Frøslevlejrens Efterskole kunne mandag aften række armene i vejret. De vandt nemlig over Øse Efterskole i den anden semifinale i TV SYDs Counter Strike turnering. Det betyder, at de møder Højer Design Efterskole i finalen.

Martin Jønsson Petersen er underviser i e-sport på efterskolen, han fortæller, at glæden rækker langt ud over selve holdet.

- Det har spredt sig på hele skolen, der har været en energibombe uden lige i dag. Det har også betydet utrolig meget for de unge gutter, at hele skolen så med og var med til at fejre dem, siger han til TV SYD.

Efterskolen havde også et andet hold med i turnering, de er dog røget ud. Men det har ikke givet anledning til sure miner, tværtimod. De har været med til at støtte op om deres medelever, der har nået finalen.

På finaleholdet er Mathias Miguel Martinez Andersen, han fortæller,  at holdet til at starte med havde nerver på i semifinalen, men de følte hurtigt, at de havde styr på deres modstander fra Øse Efterskole. Han smiler, når han fortæller, at hele skolen jublede med, da holdet havde spillet sig i finalen. Deres deltagelse i turneringen har også givet mere end en plads i finalen.

- Vi er blevet meget tættere på holdet, når man er så meget sammen, så lærer man hinanden meget at kende, man bliver bedre venner - og så kan de andre se, at man kan finde ud af det, man laver,  at vi ikke bare nørder, der sidder, siger han til TV SYD.

Finalen i turneringen bliver spillet ved et stort finaleshow den 2. april i TV SYDs Studie 2. Her bliver kampen kommenteret af den internationalt anerkendte Counter Strike kommentator Anders Blume, der har lagt stemme til turneringer verden over-