Ekspert: Helle Thorning frygter buh-råb

Helle Thorning bruger sin 1. maj tale til at varsle en hårdere kurs over for landets rigeste, vurderer ekspert

Helle Thorning-Schmidt (S) vil for alt i verden undgå at blive buhet ud af Fælledparken, når hun holder sin første 1. maj tale som statsminister.
Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Niels Krause-Kjær.

Buh-råb?

- Det er i høj grad op ad bakke for hende. Efter i 10 år at kunne bruge 1. maj som oppositionsleder til at give den hele arme med retorikken, så giver statsministerposten nogle helt andre begrænsninger, siger han.
- For første gang som statsminister står hun foran sit umiddelbare bagland, og vil være lidt bekymret for at blive mødt med buh-råb. Det er en udfordring, fordi meningsmålingerne står, som de gør, siger Niels Krause-Kjær.

Ingen blinken eller tøven

Han tvivler dog på, at det kommer til at gå så galt, men fastslår samtidig, at den socialdemokratiske leder på ingen måde vakler i sin tale i forhold til sit og regeringens projekt.
- Hun vil gerne ud med det budskab, at kursen ligger fuldstændig fast. Der er ikke noget med at blinke og tøve med det reformprogram og den linje som regeringen og socialdemokraterne har lagt fast, siger han.

Signal til de rige

Samtidig læser han talen som et løfte til partiets kernevælgere om, at blandt andet skattereformen vil gå ud over landets bedst betalte personer.
- Hun siger, at hvis kassedamen kan spænde livremmen ind, så kan bankdirektøren også. Dermed lover hun, at der er nogle meget brede skuldre, som kommer til at bære nogle af de rigtig store byrder, hvis I bare holder ud lidt i endnu, siger han.
- Det er et fornuftigt budskab på en dag, hvor solidariteten skal støves lidt af. Nu viser I solidaritet, og det er der også andre, der kommer til, hvad enten de har lyst til det eller ej, siger Niels Krause-Kjær.
/ritzau/