En på nat-kassen: Håndboldherrerne slog Polen

Så er det ganske vist. Håndboldherrerne er i finalen om OL-guldet. Efter en nervepirrende kamp og forlænget spilletid vandt Danmark natten til lørdag 29-28 over Polen.

Semifinalen blev spillet i nat dansk tid, og her vandt Danmark, og skal for første gang i OL-historien spille finale efter kæmpe overtidsdrama.

Igennem 70 minutter udspillede sig der et håndbold-drama, før Danmark besejrede Polen 29-28 efter forlænget spilletid i OL-semifinalen.

Overtidsdrama

Da anden halvleg sluttede 25-25 måtte de to hold ud i forlænget spilletid, hvor Danmark startede i undertal, da Flensborg-spilleren Henrik Toft Hansen fik en 2-minutters udvisning i den hektiske slutfase af den ordinære kamp.

Men det forhindrede ikke Danmark i at få en god start og kom hurtigt foran med to mål samtidig med, at Henrik Toft Hansen, havde udstået sin straf. 28-25 stod det, da første del af den forlængende spilletid sluttede.

Anden omgang af den forlængede spilletid blev endnu et drama. Med halvandet minut igen var Danmark foran med to mål, men Polen reducerede til 28-29 med 15 sekunder igen.

Heldigvis kom polakkerne ikke i nærheden af det danske mål, og Danmarks herrer er de facto i den første OL-finale nogensinde.

Mikkel Hansen blev med 10 mål kampens topscorer.

Kun et mål til Flensborg-spiller

Danmarks OL-topscorer Lasse Svan, Flensburg-Handewitt,  havde i kampen mod Polen svært ved at omsætte sine anstrengelser til mål, og havde flere afbrændere på fløjen. Kampens absolutte topscorer blev verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen med 10 mål.

Se målscoringerne og alle resultater her

Finalen mod Frankrig spilles søndag kl. 19.00 dansk tid og sendes på både TV 2 og DR1.