Enige politikere: Politiet skal have bedre værktøjer til at stoppe nøgenbilleder

Folketingsmedlemmer fra Syd- og Sønderjylland vil give politiet bedre muligheder for at bremse nøgenbilleder af kvinder på nettet, efter TV SYD søndag kunne fortælle, at kvinder opgiver at anmelde, når deres nøgenbilleder bliver delt mod deres vilje.

Nøgenbilleder af unge kvinder bliver hver dag delt på internettet imod de afbildede kvinders vilje. Nu vil en række lokale politikere dog gøre noget ved problemet. De mener, politiet skal have bedre muligheder for at stoppe spredningen af nøgenbilleder. Det sker, efter TV SYD søndag kunne fortælle, at flere kvinder dropper at politianmelde sagen, når deres billeder bliver spredt uden deres samtykke.  

Peter Kofod Poulsen (DF) vil give politiet bedre muligheder for at stoppe delingen af nøgenbilleder. Hør hvordan her.

- Jeg synes, vi mere systematisk og effektivt skal sætte ind for at stoppe den spredning, der er, ved for eksempel at blokere hjemmesider – eksempelvis hvis man kan lukke noget ned og få noget fjernet, men samtidig også kigge på strafferammen, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til TVSYD.

quote

Vi kan sørge for, politiet har de værktøjer, der skal til, ligesom vi kan sørge for, strafferammerne er i orden, så man kan få en meget streng straf.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Vi kan sørge for, politiet har de værktøjer, der skal til, ligesom vi kan sørge for, strafferammerne er i orden, så man kan få en meget streng straf, hvis det for eksempel er sådan, man har økonomisk vinding af at dele eller sælge de her billeder, tilføjer han.

 Skal straffes som simpel vold

Troels Ravn (S) mener, delingen af nøgenbilleder skal straffes som simpel vold.

De strengere straffe har han opbakning til ved det socialdemokratiske folketingsmedlem Troels Ravn. Som straffelovens paragraf 264 d, der vedrører delingen af nøgenbilleder, er lige nu, så kan man maksimalt blive straffet med bøde eller fængsel indtil seks måneder.

- Det første, vi skal gøre, er faktisk, at vi skal have sat straffen op. Det her skal være i en strafferamme som simpel vold (bøde eller fængsel indtil 3 år, red.), og det skal vi have Venstre med på, siger Troels Ravn (S) til TV SYD.

Derudover vil han sikre, at politiet har ressourcer og kompetencer til, de kan forfølge sagerne.

Forebyggende indsats for unge

Anni Matthiesen (V) mener ikke, at strengere straffe er vigtigste indsatsområde i forhold til at få det begrænset. Hun vil sikre politiet har de rette værktøjer til at bekæmpe delingen af nøgenbilleder.

Anni Matthiesen (V) vil have en forebyggende indsats rettet mod de unge og deres forældre.

- Første betingelse er, at politiet også har værktøjerne til at finde de skyldige. Og det er det, jeg hører, er rigtig vanskeligt, siger folketingsmedlemmet fra Venstre.

Hun peger blandt andet på, at det kræver, politiet på sigt får nogle flere betjente. Og så vil hun satse på en forebyggende indsats.

- Vi skal sætte ind allerede i dagtilbud, skolerne og ungdomsuddannelserne. Vi skal appellere til forældrene, og så skal vi se, om der er endnu bedre værktøjer til politiet, som de også kan tage i brug, mener Anni Matthiesen (V).