Erhvervslivet kommer trængt festival til undsætning

Varde Open Air kæmper med at få økonomien til at hænge sammen, men nu er redningen måske nær.

Det er op ad bakke for Open Air i Varde: Den traditionsrige musikfestival har oplevet et voldsomt fald i billetsalget i forhold til tidligere år, og økonomien hænger ikke sammen. Faktisk står det så skidt til, at arrangørerne har meldt ud, at de kan blive nødt til at aflyse Open Air helt.

Men nu er redningen måske fundet.

Finn Christensen, der er filialdirektør for Sydbank i Varde, læste om den mulige aflysning, og han besluttede at tage sagen i egen hånd:

- Jeg synes, det er bedre at gøre noget frem for bare at melde sig ind i hylekoret. Det ville være synd og skam, hvis festivalen skulle lukke på den her måde, så jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at det ikke sker, siger han til TV SYD.

Sammen med en anden lokal erhvervsmand - Jacob V. Schmidt fra Cloud Factory - rækker han nu ud i sit netværk i erhvervslivet i forsøg på at skaffe penge, så der kan stilles en kollektiv underskudsgaranti. Det vil betyde, at festivalen kan gennemføres uanset hvor mange billetter der bliver solgt.

- Jeg er først lige gået i gang med at ringe rundt, men indtil videre kan jeg mærke en stor lokal opbakning til Open Air, så jeg er meget håbefuld i forhold til, at festivalen kan reddes, siger Finn Christensen.