Esbjerg-boss ser ingen lukningsfare efter blodrøde tal

Esbjergs bestyrelsesformand forklarer stort millionunderskud med flere dyre investeringer i fremtiden.

Der er ingen grund til at frygte, at Esbjerg fB ikke i fremtiden kan drive en professionel fodboldklub, selv om klubben tirsdag udsendte et regnskab for 2016, der lød på minus 36,8 millioner kroner.

Med en egenkapital på 3,3 millioner kroner og et forventet underskud på 15-20 millioner kroner i 2017 kunne fremtiden ellers se dyster ud for Esbjerg fB, men der er udsigt til bedre tider, siger bestyrelsesformand Kristoffer Jarl Kristensen.

- Regnskabet er påført af en statsautoriseret revisor uden anmærkninger. Det betyder, at der er sikret den nødvendige likviditet til at gennemføre regnskabsåret, ellers ville der have været en anmærkning.

- Det tager ikke livet af klubben i 2017 i hvert fald. Jeg tvivler også på, at det tager livet af klubben generelt, for der er mange gode mennesker, som vil noget godt for Esbjerg fB, siger bestyrelsesformanden.

Han hæfter sig ved, at en stor del af underskuddet for 2016 stammer fra engangsudgifter.

- Vi har lavet nogle satsninger med en ny sportsdirektør, bygget bedre træningsfaciliteter og har derfor nogle forventninger om, at vi skal til at vinde nogle fodboldkampe.

- Vi har brugt mange midler på at få trimmet organisationen. Derfor bliver det væsentligt nemmere fremadrettet at komme tættere på et nul eller et plus.

- Så vi har investeret i fundamentet for at opnå succes i fremtiden, siger bestyrelsesformanden.

Én ukendt faktor kan dog spolere glæden - nedrykning fra Alka Superligaen.

- Hvis vi rykker ned, så er det en anden situation. Det er en plan B, og det skal vi undgå, siger han.

Esbjerg ligger sidst i sin gruppe i nedrykningsspillet. Ender det også sådan, skal klubben sammen med tre konkurrenter spille opgør om at undgå en degradering til 1. division.