Esbjerg fB dumper ned på sidstepladsen - Sønderjyske på vej mod top 6

Med nederlag søndag aften på 3-0 i Farum til FC Nordsjælland dumper Esbjerg fB ned på sidstepladsen i superligaen, hvor Sønderjyske med tre sejre på stribe har fået kontakt til den vigtige 6.-plads.

Bagud ved pausen med 2-0 var Esbjerg-træner Colin Todd naturligt nok ikke tilfreds med spillet i den første halvleg, og i pausen foretog han to indskiftninger af Awer Mabil og Brent McGrath uden det hjalp på mål-tørken.

Tyve minutter inde i anden halvleg fik esbjergenserne en gylden mulighed for at reducere på et straffespark. Kevin Mensah gik til bolden, men Nordsjællands målmand, Indy Groothuizen, reddede sparket, og den efterfølgende afslutning på returbolden fra først Kevin Mensah og siden Casper Nielsen.

I kampens overtid blev Esbjergs bundplads og dårlige målscore yderligere cementeret med Nordsjællands tredje scoring.

Det kan gå hurtigt i superligaen. For en uge siden var Sønderjyske på sidstepladsen - men efter to sejre er Sønderjyske på 7.-pladsen kun tre points fra den 6.-plads, der er så vigtige i superligaens nye turneringsstruktur.

Samme afstand har AC Horsens på 8.-pladsen,  som de gule oprykkere er faldet ned på efter kun et enkelt point i de seneste tre kampe.

Lørdag eftermiddag møder AC Horsens hjemme Esbjerg fB, mens Sønderjyske søndag drager til Aalborg og møder AaB.