Fakkeloptog for de civile ofre i Aleppo

Mandag aften samledes omkring 150 mennesker sig til en fredelig manifestation i Esbjerg. De vil vise deres støtte til de civile i det krigshærgede område.

Billederne har vi set igen og igen den seneste tid. Uhyrligheder i Aleppo, civile på flugt for at redde livet.

Forfærdende for de fleste.

quote

Jeg gør det for at vise vores solidaritet og vise vores medmenneskelighed, men også for at råbe regeringen og det internationale samfund op.

Sana Atris, arrangør, Esbjerg

Omkring 150 af dem samlede sig mandag aften til en fakkeldemonstration i Esbjerg.  En manifestation, der skal vise støtten til de civile i det krigshærgede område.

Det er Sana Atris, som tog initiativ til fakkeltoget. Hun tog en hurtig beslutning i sidste uge efter i uger og måneder at have fulgt den ene menneskelige katastrofe efter den anden i Aleppo.

- Jeg gør det for at vise vores solidaritet og vise vores medmenneskelighed, men også for at råbe regeringen og det internationale samfund op, fortæller Sana Atris.

Sana Atris er overbevist om, at sådan en demonstration nytter og kan gavne en befolkning, som er i så stor nød. Det nytter heller ikke blot at blive i sin egen sofa og følge med i nyhederne, så sker der intet, og det kan Sana Artris ikke leve med.

- Hvis Aleppo kan nå til Esbjerg, så kan Esbjerg også nå til Aleppo. Hvis vi står sammen, så står vi stærkest. Det her er ikke okay, siger Sana Atris.