Esbjerg klar til nye borgere

For Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup (V) er torsdag en festdag.

Det er ikke hver dag, næsten 200 arbejdspladser finder vej til Esbjerg Kommune. Det er heller altid, at flere års lobbyarbejde bærer frugt. Men Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) kunne allerede torsdag formiddag glæde sig over, at regeringen flytter 190 arbejdspladser til Vestkysten.

- Det er en festdag i dag for Esbjerg Kommune. At vi får en del af Energistyrelsen til byen er et resultat af mange års lobbyarbejde, der nu krones med held, siger Johnny Søtrup til TV SYD.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sagde på dagens pressemøde i Statsministeriet, at de 25 berørte kommuner skal op i et højt gear for at tage sig af de nye tilflyttere, der kommer i kølvandet på udflytningen af de statslige arbejdspladser. Den udfordring er Esbjerg ifølge Johnny Søtrup parat til.

- Vi er allerede i træning med at håndtere tilflyttere. Vi har de seneste tre år haft en bosætningskoordinator, og vi har en drejebog til, hvordan tilflyttere føler sig godt tilpas i området, siger han til TV SYD.

Johnny Søtrup blev allerede torsdag formiddag orienteret om regeringens beslutning. Partifællen Hans Chr. Schmidt, transport- og Bygningsminister, ringede til ham med nyheden.