Esbjerg og Sønderjyske i åben kamp om top 4-plads

Tirsdag aften tager Esbjerg Energy mod Sønderjyske i Granly Hockey Arena, hvor begge hold vil kæmpe for at nå med i top 4.

Tre points skiller Gentofte, Esbjerg og Sønderjyske i kampen om fjerdepladsen inden lokalopgøret.

Esbjerg stiller til kampen med fire udesejre i frisk erindring. En overtidssejr i Rungsted, og sejre i ordinær spilletid i Rødovre, Gentofte og Herlev. Sønderjyske besejrede i samme periode Aalborg og Frederikshavn, for så at tabe til Odense og Gentofte.
- Det er jo altid specielt med lokalopgør, men kampene mod SønderjyskE er samtidigt specielle, fordi vi har spillet så mange tætte og vigtige kampe af høj kvalitet imod dem. Tirsdag vil næppe være en undtagelse, for pointene er vigtige for begge mandskaber i et tæt midterfelt i Metal Ligaen med kun tre resterende kampe før slutspillet. Så jeg tror på en god kamp, siger Esbjerg Energys cheftræner Mark Pederson.  

Sønderjyske må se bort fra forward Greg Gibson, som er idømt fire dages karantæne som følge af en tackling i kampen mod Gentofte.
– Vi skal ind og have flere skud og vise større aggressivitet foran mål. Det har sammen med effektiviteten manglet i de seneste kampe, men omvendt har vi også formået at holde modstanderen nede på ganske få skud. Positivt er det, at vores defensiv er på rette spor, men den kommer på en prøve mod Esbjerg, der spiller offensivt og forechecker aggressivt. Det gør, at vores backer skal være gode til at få pucken ud af zonen, men samtidig være i puckkontrol. Det vil også give nogle muligheder i spilvendingerne, siger Sønderjyskes cheftræner Dan Ceman til klubbens hjemmeside.