Esbjerg opgiver omdiskuteret flytning af eliteidræts-klasser

Der bliver ikke tale om en flytning af eliteidræts-klasserne i Esbjerg Kommune. Det er meldingen fra Venstre og Esbjergs 1.-viceborgmester Jesper Frost Rasmussen.

Eliteidrætslinjen bliver ikke flyttet fra Vitaskolen til Bakkeskolen. Det fastslår Esbjergs 1.-viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mandag morgen overfor TV SYD. 

- Vi vil ikke risikere at sætte et velfungerende system med eliteidrætslinjen over styr. Derfor har vi lyttet til både elevers, forældres og eliteidrættens bekymring, siger 1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til TV SYD.

Politikerne reagerer efter mange protester fra forældre til børn på idrætslinjen og kritik fra fem af byens eliteklubber - Esbjerg fB, Team Esbjerg, Ribe-Esbjerg HH, Esbjerg Svømmeklub og Esbjerg Energy.

- Vi har lyttet til kritikken, siger Esbjergs 1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

150 elever fra eliteidrætslinjen på Bohrskolen skulle efter et oplæg fra forvaltningen  flyttes til Cosmosskolens afdeling Bakke.  Hensigten var at gøre afdelingen mere attraktiv for danske elever ved at flytte de 150 eliteidræts-elever over på skolen.

Planen var en del af budgetforhandlingerne i Esbjerg Kommune - men det er nu droppet af Venstre og dermed historie.

Esbjerg Kommune har tidligere uden held forsøgt at mindske andelen af tosprogede elever.