Esvagt udbygger med endnu et skib på havvindmølle-området

Skib nummer 46 i Esvagts flåde skal deltage i den daglige service af Vestas-vindmøllepark ud for den belgiske kyst

Esvagt med hovedsæde i Esbjerg udbygger igen. Med det nye skib når flåden op på 46 skibe i alt. Det nye skib indgår i en 10-årig kontakt med MHI Vestas, hvor skibet skal være omdrejninmgspunktet for vedligeholdelsen af havvindmøller 50 kilometer ud for den belgiske kyst.  

I modsætning til Esvagts skibe, der ligger ved olieplatformene, hvor de indgår i beredskabet, så indgår en række andre skibe i vedligeholdelsen af havvindmøller.

- Vi har teknikere, der skal vedligeholde møllerne, boende på skibet. Vi har de nødvendige reservedele med ombord og vi har værksteder, så det nye skib vil have en helt anden funktion, siger Søren Nørgaard Thomsen, managing director i Esvagt til TV SYD.  

Det nye skib søsættes  og vil være klar til opgaven sidste halvdel af 2017. Prisen er - meget cirka, da Esvagt ikke opgiver prisen - på godt 200 mio. kr.

Det tyrkiske værft Cemre Shipyard står for selve byggeriet af skibet.

Esvagt blev i sommers solgt for over 4 milliarder kroner til to kapitalfonde. De tidligere ejere var blandt andre tre lokale aktionærer, Kent Kirk, Ole Andersen og Henning G. Kruse.