Eva Kjer kritiserer uddannelsesloftet: - Jeg er imod det

Folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V) fra Aabenraa kritiserer uddannelsesloftet. Hun mener, det sender et underligt signal til de unge.

Før jul vedtog regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet det såkaldte uddannelsesloft. Hermed ændrede de reglerne, så mulighederne for at tage mere end én uddannelse fremover er indskrænket.

Under en måned efter lovændringen går den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu ud med en kritik af uddannelsesloftet.

quote

Jeg har sagt hele vejen igennem, at jeg er imod uddannelsesloftet.

Folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V)

I et nyhedsbrev til Venstre i Kolding, som kredsen har delt på deres Facebook-side, skriver hun, at hendes politiske ønske for 2017 er, at politikerne ”tør indrømme, at vi laver fejl” med henvisning til uddannelsesloftet.

- En gang imellem kan jeg blive noget så gal. Det er, når vi svigter vore egne værdier i det politiske spil, skriver Eva Kjer Hansen (V) blandt andet i nyhedsbrevet.

- Vores vigtigste råstof i Danmark er uddannelse. Vi har ikke brug for, at danskerne uddanner sig mindre. Tværtimod skal de uddanne sig mere. Og det bliver kun vigtigere i de kommende år, skriver hun videre og fortsætter:

- Tilbage står, at vi med denne begrænsning i det danske uddannelsessystem sender et underligt signal til de unge, der med rette er bekymrede for, om de får valgt rigtigt første gang.

"Jeg er imod uddannelsesloftet"

Overfor TV SYD uddyber Eva Kjer Hansen (V) sin kritik.

quote

Jeg går ikke ud og vælter regeringen på en sag, hvor jeg ikke får min vilje.

Folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V)

- Det er ikke noget nyt, at jeg har denne holdning. Jeg har sagt hele vejen igennem, at jeg er imod uddannelsesloftet. Det er velkendt i Venstre-gruppen. Der har været en voldsom debat, og jeg vil gerne vise, hvor jeg står, siger den tidligere minister til TV SYD.

Hvorfor stemte du ikke imod lovændringen?

- Det er en del af den måde, som vi arbejder på. Jeg går ikke ud og vælter regeringen på en sag, hvor jeg ikke får min vilje.

- Opslaget er for at tydeliggøre for mine partifæller i Kolding, hvilken holdning jeg har til uddannelsesloftet. Og det har været velkendt fra starten af, siger Eva Kjer Hansen.  

Læs hele Eva Kjer Hansens nyhedsbrev her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.