Fabers exit er et tab for det danske mindretal i Flensborg

Det danske mindretal i Tyskland ærgrer sig over, at overborgmesteren i Flensborg ikke længere er danske Simon Faber.

Fra søndag er det ikke længere danske Simon Faber, der er overborgmester i Flensborg. Han har siddet på posten de sidste seks år, og han vil blive savnet af det danske mindretal i Tyskland.

- Der er ingen tvivl om, at Simon Faber har løftet det dansk-tyske samarbejde til et helt nyt niveau, så det er smerteligt, siger Jørgen Møllekær, der er chefredaktør på Flensborg Avis. 

Han peger blandt andet på etableringen af togforbindelse mellem Aarhus og Hamborg og indsatsen for at gøre Sønderborg til kulturhovedstad som nogle af de ting Simon Faber har haft en stor indflydelse på. 

- Han har været en kraftig motor i forhold til at se ud over sin egen næsetip, og han har været en god reklameværdi, siger Jørgen Møllekær. 

Fra søndag er det tyske Simone Lange, der kan kalde sig overborgmester i Flensborg. Om hun vil have fokus på det dansk-tyske samarbejde, vil tiden vise.

- Hun siger, at hun vil være overborgmester for hele byen, og det skal hun da få en chance for at vise. Men for at være borgmester for os allesammen - også i Sønderjylland og Syddanmark - skal hun også præstere på det grænseoverskridende samarbejde, siger Jørgen Møllekær til TV SYD.