Fængsel for ulovlig tv-virksomhed

En 51-årig invalidepensionist fra Skelde ved Sønderborg har fået en fængselsdom for at sælge tv-signaler videre til 250 personer.

Netavisen dagens.dk oplyser, at den 51-årige har fået en dom på et års fængsel. De tre måneder skal afsones, mens resten er betinget med en prøvetid på to år.

250 kunder

En enig domsmandsret har fundet ham skyldig i at have forsynet en ?kundekreds? på mindst 250 personer i Syd- og Sønderjylland med tv-signaler fra Canal Digital og Viasat, uden at de to udbydere fik betaling for det.

Manden nægter sig skyldig, men har dog erkendt, at han har hjulpet 200-300 personer med adgang til de store tv-pakker fra Canal Digital og Viasat. Ikke for selv at tjene penge på det, men mere som en slags beskæftigelsesterapi.

I efteråret 2012 behandlede Retten i Sønderborg omkring 30 sager mod mandens ?kunder?. En håndfuld af dem blev frifundet, mens resten blev idømt bøder af varierende størrelse ? op til 17.500 kroner.

Flere sager på vej

Dagens.dk oplyser, at politiet arbejder på at få flere "kunder? gennem retsmaskineriet. Alene i Syd- og Sønderjylland arbejder politiets jurister med yderligere 73 sager, mens andre fire er undervejs i andre politikredse.

Retten har i følge dagens.dk vurderet, at Canal Digital og Viasat har haft et samlet tab på i hvert fald en million kroner årligt, lød det i dommens præmis. Manden fra Skelde modtog dommen.