Falck skal drive lægeklinik i Ølgod

Falck skal drive lægeklinik for Region Syddanmark i Ølgod i de kommende fire år. Falck rykker ind 1. oktober.

Region Syddanmark har netop indgået aftale med Falck Lægehuse om, at de skal drive regionens lægeklinik i Ølgod frem til oktober 2020.

Driften af klinikken har hen over sommeren været i udbud, da det ikke har været muligt at finde praktiserende læger, som vil overtage klinikken permanent. Med aftalen kan ca. 3.600 borgere i Ølgod, som er tilknyttet klinikken, se frem til, at der kommer en mere langsigtet løsning på lægedækningen i Ølgod.

- Det er ingen hemmelighed, at der har været nogen turbulens omkring lægedækningen i regionens klinik i Ølgod i år. Så vi er rigtig glade for, at vi nu har lavet en god aftale med Falck Lægehuse, som kommer til at betyde, at der kommer mere kontinuitet til gavn for patienterne, siger formanden for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Tage Petersen (V) i en pressemeddelelse.

Aftalen med Falck er en del af Region Syddanmarks forsøg på at løse den tiltagende mangel på læger, der vil overtage og drive lægeklinikker. I Esbjerg driver regionen allerede selv en lægeklinik.

Der er den mangel på praktiserende læger, som vil overtage praksisser på Vestkysten og på øerne i regionen, når  praktiserende læger går på pension.

Regionen har iværksat adskillige tiltag, for eksempel rekruttering af udenlandske læger, annoncering, åbent hus-arrangementer, etablering af sundhedshuse samt modernisering af gamle praksisser.

Falcks lægeklinik er en del af Ølgod Lægehus og vil i opstartsfasen dele faciliteter med lægerne Lasse Johansson og Lukasz Nowak. På sigt bliver klinikkerne adskilt og får særskilte faciliteter i huset.