Familien er vigtigere end glamour

Perlehvide kjoler, gyldne gaver og røde sportsbiler fylder meget til konfirmationen, men for Cecilie Platz Mikkelsen handler den store dag om familien.

Både festen, gaverne og kristendommen fylder en del for de fleste konfirmander. Søndag blev en af årets første konfirmander, Cecilie Platz Mikkelsen, konfirmeret. For hende var dagen ikke bare en fest for hende. Men for hele familien.

Det er jo nok det med, at alle samles og er sammen om noget, fortæller hun til TV SYD.

Selvom hun får sat hår og lavet makeup ved frisøren, er der mindre fokus på at se glamourøs og overdådig ud. Det er en trend, frisør Anette Juul Nielsen bekræfter.

Der er rigtigt mange af konfirmanderne, der vil have, at de ser naturlige ud. For ti år siden lignede de små brude, sådan er det ikke mere. 

Selve konfirmationen blev afholdt i Vilstrup Kirke syd for Haderslev. Selvom ceremonien skulle være mindre glamourøs end tidligere, blev der dog stadig blæst trompet og delt blodrøde roser ud.

Det var Cecilies mor, Britt Platz Mikkelsen, der havde arrangeret køreturen i en Corvette mod Tystrup Kro, hvor festen skulle holdes.  

Jeg håber, at Cecilie får en dejlig dag og nogle skønne minder. Det skal være en dag, hvor det bare drejer sig om hende, siger hun til TV SYD.