Fanø gør klar til jubilæum

10.Juli kan Fanø fejre sit 275 års jubilæum og allerede nu er forberedelserne i gang - både på rådhuset og i byens gader.

På rådhuset er det endelig program for jubilæet så småt ved at tage form, og ude i Nordbys gader går guide Jan Alber Jepsen rundt, og er i gang med at forberede en af de guidede ture, han skal gå til sommerens jubilæum.

Den vil bringe både turister og fanniker rundt i gader og stier, som man normalt ikke går på.

Den 10. juli er det 275 år siden,  at det  - efter mange års kamp - lykkedes øens borgere, på auktion i Ribe, at frikøbe Fanø fra Kronen, hvilket bl.a gav  øboerne lov til sejlads og søfart med deres egne skibe . 

Fanøs borgmester Erik Nørreby glæder sig også til festen, som med bl.a koncerter og teaterforestillinger vil vare en hel uge.  Festlighederne begynder den 10. juli, som er selve dagen for frikøbet og slutter den 17. juli.    

Naboer på TV SYD + besøger i dag Fanø, hvor du bl.a kan møde musiker, sangskriver og kunstner Johnny Madsen, som bor på Fanø.   Se med kl 19.55 eller 22.40 

10. juli kan Fanø fejre sit 275 års jubilæum og allerede nu er forberedelserne i gang - både på rådhuset og i byens gader.