Fanøs erhvervsliv jubler over billigere færgebilletter

Effekten af billigbilletter får allerede nu, under en måned efter prisnedsættelserne blev indført, Fanøs erhvervsliv til at melde om flere turister.

1. september trådte de nye billetpriser i kraft, hvor færgepassager uden for højsæsonen kan spare op mod 53 procent. Det har givet lyneffekt på Fanø.

- Allerede den første dag med prisnedsættelsen kom et par fra Als i bil. De havde aldrig været på Fanø før, men NU skulle det være, siger caféejer Niels Christian Rudbeck fra Nordby til TV SYD.

quote

Succesen er kommet bag på os. Vi troede nok ikke at effekten blev SÅ stor.

Poul Therkelsen, turistchef, Fanø Kommune

På Rødgård Camping i Rindby Strand har de nye billetpriser haft en mærkbar effekt. Der har været fremgang på over 100 procent. Fra 365 campingvogne og autocampere i september sidste år til 861 i år.

- Vi har haft højsæsonagtige tilstande, fortæller campingpladsejer Louise Haubjerg.

Derfor overvejer de nu længere åbningstider afhængig af prisperioderne.

Campingpladserne på Fanø mærker tydeligt, at færgebilletterne er blevet billigere.
Campingpladserne på Fanø mærker tydeligt, at færgebilletterne er blevet billigere.

Også hos kollegerne hos Feldberg Camping i Rindby er der glæde.

- Vi er ufattelig glade for, at priserne er sat ned i ydersæsonen. I september har vi haft en fremgang på 26 procent i forhold til september 2015. Det er en dejlig fornemmelse, og det kilder helt i maven på mig, siger campingpladsejer Brian Gudsø.

Det er svært at se på en regnfuld torsdag eftermiddag. Men september måned har vejrmæssigt spillet en stor rolle. Det spolerer dog ikke glæden over de lavere færgepriser.

- Succesen er kommet bag på os. Vi troede nok ikke at effekten blev SÅ stor, siger turistchef Poul Therkelsen til TV SYD.

Onsdag kritiserede Fanøs borgmester Erik Nørreby, at der skal betales moms af statstilskuddet til de billigere færgebilletter. Det kan betyde, at Fanø Kommune skal sende over tre millioner af de tildelte 20,7 millioner kroner støttekroner tilbage til staten.

Men lige nu ser det lyst ud på Fanø. Redderiet Færgen, der driver FanøFærgen, melder om en fremgang på 25 procent. Fra 28.500 personbiler i september sidste år til 35.600 i år.