Fedmedragt forbereder personale på tunge patienter

En fedmedragt skal forberede de ansatte på Sydvestjysk Sygehus på at håndtere svært overvægtige patienter.

Sydvestjysk Sygehus blev sammen med Odense Universitetshospital udpeget til at være specialsygehuse for bariatriske patienter i 2015.

Bariatriske patienter er patienter, der er så overvægtige, at deres vægt giver problemer, når personalet skal håndtere dem. Det skaber udfordringer på Esbjerg Sygehus. Derfor er personalet begyndt at træne med en fedmedragt, der forbereder dem at håndtere de tunge patienter.

Hanne Ellegaard  arbejder på lungemedicinsk afdeling, hvor antallet af overvægtige patienter over 180 kilo er fordoblet på ét år.

quote

De kan hurtigt ryge i en rolle, og der skal vi jo gerne give dem en god pleje og behandling, så de får en god oplevelse, når de er indlagt.

Hanne Ellegaard, lungemedicinsk afdeling, Sydvestjysk sygehus.

- Vi ved godt, at mange af de bariatiske patienter hurtigt kan blive stigmatiseret i hverdagen og måske ikke har haft det nemt. De kan hurtigt ryge i en rolle, og der skal vi jo gerne give dem en god pleje og behandling, så de får en god oplevelse, når de er indlagt, siger Hanne Ellegaard til TV SYD.

Dragten giver også de ansatte muligheden for både at føle og se verden fra den overvægtiges perspektiv. Det giver gode erfaringer blandt andet for fysioterapeut Charlotte Petersen, der ikke har mødt mange svært overvægtige i sit arbejde indtil nu.

- Det føles rigtig tungt at have dragten på. Men det værste er, at man ikke er så meget med i, hvad der sker. Man kan ikke se, hvad der sker nede i den anden ende, når man for eksempel ligger ned, siger hun til TV SYD.

Sygehuset i Esbjerg skal håndtere patienter, som vejer mellem 180 og 250 kilo. Patienter over 250 kilo bliver behandlet i Odense.

Senge og andeet udstyr er forberedt på vægt helt op til 250 kilo.
Senge og andeet udstyr er forberedt på vægt helt op til 250 kilo.