Find din kommune: Så stort er sygefraværet

Der er stor forskel på, hvor mange sygedage de kommunalt ansatte har. Her kan du få overblikket over alle de syd- og sønderjyske kommuner.

Ind imellem kan vi allesammen få brug for at blive hjemme under dynen, når influenzaen rammer, eller når kroppen på andre måder gør ondt.

Sygefravær er noget, som alle arbejdspladser gerne vil minimere, men nogle gør det bedre end andre - og det gælder også kommunerne. Hos KRL (Kommunernes og Regionernes Løndatakontor) har man samlet sygefraværsstatistikken fra 2015 for samtlige kommuner, og tallene viser store forskelle fra kommune til kommune i forhold til, hvor mange sygedage de kommunalt ansatte har.

 

 

De nye tal viser, at en ansat i Horsens Kommune er syg 16,8 dage om året, mens kollegerne i Hedensted Kommune kan nøjes med gennemsnitligt 13,4 sygedage pr. fuldtidsansat.

På landsplan topper Læsø listen med 20,6 sygedage pr. medarbejder i kommunen. Det svarer til en fraværsprocent på 5,7. I den anden ende af skalaen ligger Samsø og Ærø, hvor fraværet er helt nede på 3,3 procent eller bare 12,1 sygedage.

Nedenfor kan du se en grafisk oversigt over, hvordan de syd- og sønderjyske kommuner fordeler sig.