Fjerkræbranchen er bekymret efter udbrud af fugleinfluenza

Et udbrud af fugleinfluenza i Nordsjælland kan også få konsekvenser for de sydjyske producenter.

Selvom det er i en mindre hobbybesætning, at der i dag er konstateret det første udbrud af fugleinfluenza i Danmark, så har det fået bekymringen til at bryde ud hos bl.a. Danpo i Farre og Damkjær i Haderslev.

Virksomhederne eksporterer bl.a. til de asiatiske markeder, og det kan komme til at koste mange penge, hvis et marked bliver lukket ned.

Danpo eksporterer kyllinger til lande som bl.a. Japan, og Sydkorea.

Men foreløbig så forsøger Fødevarestyrelsen at dulme bekymringen, fordi udbruddet i Ålsgårde er sket i et område, hvor der ikke er nogen erhvervsbesætninger.

- Det har Fødevarestyrelsen skrevet i den meddelelse, som er blevet sendt ud, fortæller souschef i Fødevarestyrelsen Stig Mellergaard til TV SYD.

 

Foreløbig er der dog ikke andet at gøre end at vente. Ifølge Fødevarestyrelsen så går der normalt et par dage, inden eksportmarkederne reagerer på, at der er fundet fugleinfluenza i Danmark.

 

 

Sidst der blev konstateret fugleinfluenza var i 2006, og her kostede det fjerkræbranchen omkring 200 millioner kroner, fordi flere store eksportmarkeder helt stoppede med at købe fjerkræ i Danmark.