Flere af folketingets partier støtter nu en imamuddannelse

Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre er rede til at støtte en dansk uddannelse af muslimske præster - imamer - økonomisk.

Ideen blev her på TV SYD præsenteret af unge muslimer fra Vejle. Blandt andre af Mahmoud Said. De mener, at flere dansktalende imamer vil forebygge den radikalisering af unge muslimer, som TV SYD netop har sat fokus på.

Ifølge de unge muslimer fra Vejle kan imamerne ikke advare de dansktalende unge muslimer mod radikalisering, fordi mange imamer ikke taler dansk eller har særlig stor kendskab til dansk kultur og demokrati.

Derfor er de unge muslimser fortalere for en dansk imamuddannelse, som altså også flere af folketingets partier tror på kan være med til at sikre,

at søgende unge muslimer vælger at gå mod en moderat tolkning af koranen.

En dansk imamskole vil betyde, at imamerne uddannes her og dermed kender den danske lovgivning. på den måde - lyder argumentet fra tilhængerne - undgår man de radikale fortolkere af islam og dermed at nogle unge trækkes ind i en religiøs radikalisering.

Støtten fra de tre folketingspartier hviler dog på en klar forudsætning:

At det er et ønske, der kommer fra det muslimske samfund selv, og at det er et initiativ, der skal løftes af de danske uddannelsesinstitutioner.

Enhedslisten vil første tage stilling til en dansk imamskole, når der foreligger et konkret forslag. Det er ikke lykkedes TV SYD at få kontakt til Venstre og Liberal Alliance.

Dansk Folkeparti og Det konservative Folkeparti afviser at støtte en dansk imamskole økonomisk.

 

Mahmoud Saied, studerende i Vejle, om betydningen af at uddanne imamer i Danmark.

 

Troels Ravn, Socialdemokratiet: - Vi skal stille krav til imamerne.

 

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF: - Imamerne skal tale dansk.