Flere borgmestre skriver fredag nye ansøgninger om politiskolen

Flere af de syd- og sønderjyske borgmestre bruger fredagen til at skrive nye ansøgninger om at få politiskolen til deres kommune. Haderslevs Venstre-borgmester H.P. Geil håber, at byens nu tomme tidligere sygehus gør en forskel.

Søren Pape Poulsen meddelte torsdag aften, at regeringen er parat til at diskutere, hvor den planlagt skole skal ligge. Han står dog fast på, at de kommende betjente skal uddannes i nye bygninger. 

Det har fået flere af de syd- og sønderjyske borgmestre til at bruge fredagen til at skrive nye ansøgninger - også med tilbud om eksisterende bygninger, som Dansk Folkeparti fastholder skal være kravet.

- Det handler ikke om geografi - men om at få sat uddannelsen af flere politifolk hurtigt i gang. Det kan kun ske i eksisterende bygninger. Det, at regeringen ikke længere holder fast i Herning, ændrer ikke noget for os, sagde Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen fra Haderslev fredag morgen til TV SYD. 

quote

Indtil nu minder forløbet om en farce

Johnny Søtrup, borgmester (V), Esbjerg  

Haderslevs Venstre-borgmester H.P. Geil håber, at byens nu tomme, tidligere sygehus gør en forskel.

- Sygehuset er tømt for flygtninge og med sine 43.000 kvadratmeter lever det op til arealkravet. Desuden har vi en grund en kilometer derfra ved motorvejen, hvor der er plads til en ny skole. Vi eren  uniform-venlig by, der er vant til at tage godt imod unge mænd og kvinder under uddannelse, hvad jeg også fremhæver i den nye ansøgning - og så må vi se, hvad sker, siger H.P. Geil til TV SYD.

 Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) skriver også på en ny ansøgning:

- Det er - og har hele tiden været - en træls proces. Men nu er vi på banen igen, siger han til TV SYD.

I Esbjerg ser Johnny Søtrup (V) tiden an, inden han sender en ny ansøgning, selvom han mener, at Esbjerg med justitsministerens udmelding igen er inde i varmen.

- Jeg afventer en klar udmelding fra Christiansborg med enighed om, at kravet er nybyggeri eller brug af eksisterende bygninger. Indtil nu minder forløbet om en farce, siger Johnny Søtrup til TV SYD.