Flere flygtninge får slagteri-job

Danish Crown-slagteriet i Blans i Sønderborg Kommune har haft succes med at have syrere i praktikforløb. Slagteriet fastansætter nu 11 af dem.

I oktober måned sidste år startede et hold 16 syrere i praktik på Danish Crown i Blans. Tre af dem klarede sig så godt, at de blev fastansat efter to måneder. Nu bliver endnu 11 syrere fastansat, selvom de er midt i et praktikforløb. I følge slagteriet har syrerne været top-motiverede for at arbejde på slagteriet. Det danske sprog har dog været en udfordring, men da Danish Crown har brug for arbejdskraften har de i fællesskab fået løst udfordringerne.  

- Vi er fantastisk glade for projektet – og at 14 af de 16 praktikanter er kommet igennem, så de nu har en fastansættelse. Deres sprogkundskaber har faktisk været den største udfordring, men de får undervisning og er meget motiverede for opgave.  Det er samtidig godt for Danish Crown, at de vil os så meget. Vi har brug for arbejdskraften – og vi får på den måde al den hjælp, vi efterspørger, siger Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown til TV SYD.