Sportsklubber laver hold for udviklingshæmmede

Beboere på Udviklingscenter Ribe spiller onsdag aften deres først kamp mod Seest Boldklub. Flere sportsklubber laver nu hold for udviklingshæmmede.

Fjorten fodboldspillere fra Udviklingscenter Ribe begyndte deres fodboldtræning i august sidste år. Onsdag aften skal de se, om træningen har båret frugt, når de møder spillere fra Seest Boldklub.

Spillerne er mellem 20 og 40 år, og drømmen er på sigt, at de skal deltage i turneringer. De spiller hver onsdag, og første onsdag i måneden er der også fællesspisning.

quote

Vi ser helt klart en tendens til, at de almene foreninger opretter særlige hold for handicappede.

Søren Jul Kristensen, bredde- og teamchef, Dansk Parasport

Holdet er blevet til i et samarbejde mellem Uviklingscenter Ribe, Ribe Boldklub og Parasport Danmark.

- Jeg gik med tanken om et hold i flere år, men på  grund af besparelser på handicapområdet har det ikke kunnet lade sig gøre at oprette et hold på Udviklingscenter Ribe. Men et samarbejde mellem Ribe Boldklub og Parasport Danmark har nu gjort det muligt for os, fortæller Gitte Johansen, pædagog og idekvinde, Udviklingscenter Ribe.

Faktisk opretter flere og flere almindelige sportsforeninger i disse år særlige hold for handicappede, det bekræfter Dansk Parasport.

- Vi ser helt klart en tendens til, at de almene foreninger opretter særlige hold for handicappede, siger Søren Jul Kristensen, Bredde- og Teamchef Dansk Parasport.

Og erfaringerne er gode med at få sportsforeninger inddraget i kampen med de udviklingshæmmede.

- Vi har rigtig gode erfaringer. Det handler om selvforståelse. I en almindelig klub får man ikke en handicapidentitet – man får en håndbold- eller en fodboldidentitet. De spiller i de samme farver og er med i det almindelige sociale liv i foreningerne, siger Søren Jul Kristensen.