Flertal i byrådet i Billund sagde ja til lønforhøjelse

Efter en lang diskussion sagde et flertal i Billund Byråd tirsdag aften ja til at få forhøjet deres honorar. Byrådets medlemmer stemte ja og nej på tværs af deres partier.

Et flertal på 14 mod 10 i byrådet sagde ja til, at der ikke skal ændres på den lønstigning, der var lagt op til. 

Byrådets medlemmer var meget delt i deres holdning til stigningen og stemte ja og nej på tværs af deres partiers holding - men der var altså et flertal på 14, da afstemningen var overstået på aftenens byrådsmøde, som det kan ses her på Billund Kommunes video fra mødet.

Et byrådsmedlem, der sidder i et enkelt udvalg, vil få en stigning på 13.000 kroner årligt og fremover blive aflønnet med at få 133.000 kroner for indsatsen.

Fra nytår hævede Folketinget landets borgmestres løn med 31 procent. Da byrådsmedlemmernes løn udgør en procentsats af borgmesterens, stiger deres løn automatisk. Medmindre byrådenes medlemmer selv stemmer imod lønstigningen.

Med Billunds beslutning har 13 ud af 14 kommuner i TV SYDs område sagt ja til højere aflønning af byrådsmedlemmerne. I Fredericia skal byrådet på sit næste møde som den sidste kommune drøfte og afgøre sagen.