Se hvor mange trafikdræbte der er i din kommune

Esbjerg og Aabenraa er nogle af de farligste kommuner at være trafikant i. I Esbjerg bliver der dræbt flest i mennesker i trafikken i Syd- og Sønderjylland.

Syv mennesker blev dræbt i trafikuheld i Esbjerg Kommune i 2015, og det er det højeste antal dræbte i hele Syd- og Sønderjylland, det viser tal fra Vejdirektoratet. Esbjerg er samtidig den kommune i landet, der har højeste antal trafikulykker pr indbygger. Der skete hele 32 trafikulykker pr. 10.000 indbygger i Esbjerg i 2015.

Også Aabenraa Kommune ligger i den kedelige ende af statistikken. Selvom der kun var ét trafikdrab i Aabenraa, sker der næstflest trafikuheld pr. indbygger. Hele 169 gange blev et trafikuheld med enten personskade eller materielle skader anmeldt. 169 uheld svarer til 29 uheld pr. 10.000 indbyggere, og det er faktisk det fjerdehøjeste antal på landsplan.

Landevejen er den farligste vej

Ifølge Marianne Foldberg Steffensen, ekspert i trafiksikkerhed ved Vejdirektoratet, er landevejene nogle af de farligste veje at køre på.

- Hvis det er en kommune med meget landevej og ikke så meget motorvej, så spiller det meget ind på statistikken. På landevejen ser man langt de fleste uheld, fordi man har en relativt høj fart, blandet trafik og ikke noget midterværn, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Onsdag aften skal Aabenraa Byråd diskutere, om de vil bevillge 2,5 millioner kroner til at øge trafiksikkerheden en række steder. Blandt andet er planen, at et venstresving i Rødekro skal udbygges med endnu en vognbane, fordi der er registreret fem uheld i det sving. 

I grafikken nedenfor kan du se, hvor mange uheld der sker pr. indbygger i hver kommune og hvor mange trafikdrab, der sker.