Flov borgmester sagde du til dronningen i akvarelkoks

Borgmester Jørn Pedersen kom til at sige du til dronning Margrethe, da Christiansfeld blev verdenskulturarv. Historien var en af de mest sete på TV SYDs Facebook-side.

- Jeg opdagede det faktisk først bagefter, da en kammerat sendte mig en SMS, fortæller borgmesteren til TV SYD her fire måneder senere.  Han kommenterede, at ”det dæleme var godt klaret” – og at jeg slap godt fra at sige du og dig til majestæten.

Gjorde jeg virkelig det?, tænkte Jørn Pedersen. Men han kunne forvisse sig om det på bl.a. TV SYD Facebook-opslag. Det nåede ud til 181.861 personer – og video-klippet blev vist 79.911 gang. Opslaget fik 3005 ”Synes godt om”, kommentarer og delinger.

- Jeg ved jo godt, hvad etiketten siger, siger Jørn Pedersen.

- Men jeg blev i den grad taget med bukserne nede, da majestæten protesterede over, at hun blev udråbt som kunstneren til den lille akvarel.

- Dronningen kommenterede ikke, at jeg havde tiltalt hende forkert. Men hun syntes, at det var lidt synd for mig, at jeg havde forkerte oplysninger. Det var jo ikke min historie…

I de efterfølgende dage fik borgmesteren masser af kommentarer.

- Det fleste var positive. Nogen sagde, at det var ”godt reddet” , men der var også nogle der kritiserede, at jeg ikke har styr på etiketten.

Kolding Kommune har efterfølgende efterforsket, hvem der stod bag den lille akvarel, som dronningen afslørede.

- Vi ved det ikke endnu, men jeg håber, at vi finder ud af det, siger borgmesteren til  TV SYD.

Noget tyder på, at det kan være maleren Lars Swane, der står bag. Han døde i 2003, så man kan ikke spørge ham.

Brødremenighedens Hotel  var i gamle dage hjemsted for mange kunstnere uden for sommersæsonen. Bl.a. også Lars Swanes mor, Christine Swane, som også kan være mester for akvarellen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Hjemmerøvere, forsvundet gravhund og en penis i strik – godt nytår!

TV SYD sætter frem til nytår fokus på de historier, som seerne har synes bedst om, kommenteret mest og delt oftest på de sociale medier.

Hver dag indtil nytår kan du gense seersucceserne og høre, hvordan hovedpersonerne har det, efter begivenhederne er kommet på afstand. Den 31. december slutter nytårskavalkaden med den historie, som i 2015 var TV SYDs største virale succes.

  • 26. december: To brødre på 85 år og 81 år jager bevæbnede røvere på flugt.
  • 27. december: Flov borgmester siger du til dronningen i akvarel-koks.

Du kan se alle TV SYDs seks største historier på Facebook i vores nytårstema her på siden.