Folk står i kø for at se kæmpe guldfund

Nu kan alle se Danmarks største guldfund med deres egne øjne. Folk stod i kø da udstillingen i dag åbnede i Brørup.

Interessen er stor og der er sørget for ekstra sikkerhed, når Danmarks hidtil største guldskat fra Vikingetiden bliver vist frem for de besøgende på museet.

Guldskatten blev fundet et sted i Vejen Kommune og derfor har der været et stort ønske, at den bliver udstillet lokalt inden skatten, den får et nyt hjem på Nationalmuseet i København.

Guldskatten kan ses de næste fjorten dage, og det glæder en af de amatørarkæologer der var med til at finde skatten, at den bliver udstillet i Brørup først.

Det betyder helt utrolig meget, det er simpelthen så rart, at lokale jyder kan nyde det sammen med os, så det ikke bare ryger til København med det samme, siger Marie Aagaard Larsen til TV SYD.

Skatten den er fra 900-årene og er sandsynligvis lagt i jorden i samme periode. Den består af syv armringe, en af sølv og seks af guld.

Her er en af de seks guldarmringe, der blev fundet.
Her er en af de seks guldarmringe, der blev fundet.

Marie Aagaard Larsen var en af tre amatørarkæologer, der fandt skatten og der venter stadig en større findeløn fordi skatten, den har en stor værdi.

-Vi ved stadig ikke om vi får en Danefæ-godtgørelse. Guldskatten er endnu ikke erklæret for Danefæ, fordi beslutningen slet ikke taget endnu, siger Marie Aagaard Larsen til TV SYD.