Folkemusikere i kæmpe rodeorkester

Nogen vil mene det lyder som noget rod, når 180 musikere mødes, og spiller folkemusik sammen. Og det er netop navnet på stævnet, der foregår i Tønder.

For 180 unge mennesker, står påsken i folkemusikkens tegn. De er samlet i Tønder, til et kæmpe folkemusikstævne, der - måske meget passende vil nogen mene - går under navnet ROD.

Stævnet er ikke nyt, men bliver holdt i år for 21. gang. Og centrum for det hele er stadig folkemusik. Og det, selvom ca halvdelen af deltagerne slet ikke er folkemusikere.

- Det er 180 unge mellem 15 og 25 år, som bare elsker musik, fortæller en af arrangørerne, Annelene Christensen, til TV SYD. - Vi hyrer professionelle instruktører ind, som skal hjælpe dem med at spille folkemusik, fordi halvdelen måske slet ikke kender til folkemusik, siger Annelene Christensen.

Og det er ikke svært at finde instruktører til sådan et stævne, for her får de mulighed for at prøve noget sjældent.

- Du har et kæmpe orkester, med alle instrumenter der findes. Det er jo en kæmpe legeplads for en dygtig musiker, forklarer Annelene Christensen.

En af deltagerne er Frederik Mensink, der til daglig bor i København. Han spiller kontrabas, og nu er han godt brugt.

- Det er hårdt. man kan godt mærke, at det er onsdag, og at vi har været her siden lørdag, forklarer han. - Og så er det sindsygt hårdt i starten, for man skal lære det hele, og så kunne man mærke, at ligeså forvirret, som man selv er, ligeså forvirret er der også hundrede andre, der er, griner Frederik Mensink og fortsætter, - men når det så bliver sat sammen, så er det jo for fedt.